23 Haziran 2011 Perşembe

KUŞKONMAZ ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Tavuk Sulu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  3 demet kuşkonmaz, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı  un, 2 litre tavuk suyu veye et suyu, 1 tane  kuru soğan, yeterli miktarda  tuz  HAZIRLANIŞI : Kuşkonmazlar  pişirilir. Sonra bir kuşkonmaz demetinin uçları kesilerek, bir kenara koyulur ve kalan bütün kuşkonmazlar, küçük küçük doğranır. Tereyağının yarısı, bir tencerede eritilir. Buna, rendelenmiş soğan ilave edilir ve tahta bir kaşık ile karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşince, doğranmış kuşkonmazlar ile bir kenara ayrılan kuşkonmaz uçları, içine atılır ve karıştırılır. Kuşkonmazlar da kavrulunca, ayrı olarak konmuş uçları çıkarılarak, yine bir kenara koyulur. Bir fincan kaynamış tavuk suyunda eritilecek un, tencereye ilave edilerek karıştırılır. Sonra tavuk suyu da katılır ve zaman zaman karıştırılacak çorba, 1 saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Sonra tenceredekiler ezilerek, ince delikli tel süzgeçten geçirilir. Süzüldükten sonra tencereye konacak çorbaya, bir kenara koyulmuş kuşkonmaz uçları ilave edilir. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse biraz daha tuz koyulur ve çorba, 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra servis kasesine boşaltılarak, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * İsteyenler bu çorbaya, kızartılmış ekmek parçaları katabilecekleri gibi, yağda kızartılmış, kırmızıbiber de dökebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder