25 Haziran 2011 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Dömiglaslı, Erişteli,Taze Börülce Çorbası - ( 6 kişilik )

  MALZEMELER :  200 gr. taze börülce, 1 çorba kaşığı dömiglas ( jöleleşmiş, çok iyi hazırlanmış, bir et suyu özü ( et suyu konsantresi ),   - Hazırlanışını, bloğumdaki tariflerde bulabilirsiniz. -   1 su bardağı erişte, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tereyağı, 2  çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane iri taze siyah kabak, 2 tane domates, 8 su bardağı su, tuz   * 3 çeşit sos hazırlanır ve 1 tanesi tercih edilerek, kullanılır. 1. SOS : 2 - 3 diş, bir tutam tuz ile tahta havanda iyice dövülmüş sarımsak ile 1 komposto kasesi yoğurt karıştırılarak hazırlanır. 2. SOS : 1 - 2 diş, bir tutam tuz ile tahta havanda iyice dövülmüş sarımsak ile 1 komposto kasesi elma sirkesi karıştırılarak hazırlanır. 3. SOS : 1 limonun suyu, 1 - 2 diş sarımsak, 1 - 2 çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılarak hazırlanır.  HAZIRLANIŞI :  Börülceler ayıklanarak, iyice yıkanır ve ince ince doğranır. 1 iri domates yıkanır, 4 eşit parçaya bölünür, çekirdekleri çıkarılır. Siyah kabağın üzeri kazınır, yıkanır, küp küp doğranır. Börülceler, 4 ' e bölünmüş domates, küp küp doğranmış ve 1 çay bardağı kadarı ayrılmış  olan  siyah kabak, tencerede kaynamakta olan, tuzlu ve 2 - 3 damla limon sıkılmış suya koyularak, orta hararetli ateşte iyice haşlanır. Börülcelerin yumuşamasına yakın, 1 su bardağı erişte ilave edilir. Diğer tarafta, 1 domates yıkanır, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Daha önce ayrılmış olan 1 su bardağı küp küp doğranmış siyah kabak ile birlikte, 2 - 3 kaşık zeytinyağında karıştırılarak kızartılır veya sotelenir. Dömiglas ilave edilir. Bu karışım haşlanan malzemelere ilave edilerek çorba, orta hararetli ateşte 1 - 2 taşım daha kaynatılarak ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılarak, 3 ayrı şekilde hazırlanmış olan çorba sosları ile birlikte sofraya getirilir. Sıcak servis yapılır. 3 çeşit sostan; sadece 1 tanesi, tercih edilerek kullanılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder