22 Haziran 2011 Çarşamba

KABAKLI PİRİNÇ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Tahıllı, Sütlü, Sebze Çorbası -

  MALZEMELER :  400 gr. sakız kabağı, 4 avuç kırık pirinç, yarım litre süt ( 3 su bardağı ), yarım litre et suyu ( 3 su bardağı ), karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Pirinç, tuzlu suda haşlanıp, suyu iyice süzdürülerek, bir kenarda bekletilir. Kabukları soyulup, küçük parçalar halinde doğranmış kabaklar, tencereye koyularak, içine; kaynar süt ilave edilir. Kabak parçaları haşlanınca, tuzlu suda haşlanıp süzdürülerek, bir kenarda bekletilen pirinç, ilave edilir. Kaynar et suyu, yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılarak çorba, orta hararetli ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Pişince, çorba kaselerine boşaltılır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * İstenirse; çorba ateşten indirildikten sonra 1 kahve fincanı kadar, rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilebilinir ve karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder