27 Haziran 2011 Pazartesi

EKMEKLİ KONSOME

  MALZEMELER :  1 çay fincanı rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir, 1 tane yumurta, 1 kahve kaşığı kırmızı biber, 3-4 dal maydanoz, bir ekmeğin yarısının yarısı kadar ( 1 /4 ) bayat ekmek  HAZIRLANIŞI :  Konsome istenilen usulde hazırlanır. ( Bloğumdaki konsome tariflerinden birini seçiniz.) Rendelenmiş peynire, yumurtalar kırılır. Kıyılmış maydanoz ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır. Yarım parmak kalınlığında, dilimler halinde kesilen ekmeğe, peynirli karışımdan bol miktarda sürülür ve fırınlanır. Ekmekler kızardıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranarak, konsomeye ilave edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder