22 Haziran 2011 Çarşamba

KUZU CİĞERİ ÇORBASI ( 8 - 10 kişilik ) - Tahıllı, Et Sulu, Sebzeli, Sakatatlı Çorba -

   MALZEMELER :  1 tane kuzu ciğeri, 3 tane iri domates, 3 demet kuzu kulağı, 1 demet taze soğan, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 avuç pirinç veya arpa şehriye, 12 su bardağı su veya et suyu, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Kuzu ciğerinin zarı çıkarıldıktan sonra, fındık büyüklüğünde parçalara doğranır. Kuzu kulağı; bol suda yıkanarak, küçük küçük doğranır. Soğan; temizlenip yıkandıktan sonra, ince ince doğranır. Maydanoz; yıkanıp süzüldükten sonra ince ince kıyılır. Dereotu; maydanozdan ayrı olarak, yıkanıp doğranır. Domates; kabukları soyularak, çekirdekleri çıkartılıp, küçük küçük doğranır. Bu işler bitince; domates, soğan, kuzukulağı, ciğer ve tereyağı bir tencereye koyularak, üstü kapatılarak, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra; ılık su veya et suyu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca, ayıklanmış ve yıkanmış pirinç veya arpa şehriye ve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Tuzu ve karabiberi de serpildikten sonra tencerenin kapağı yarı açık bırakılarak çorba, kısık ateşte pişirilir. Çorbanın suyu, yarı yarıya azalınca içine kıyılmış dereotu ilave edilir. Bir- iki karıştırıldıktan sonra çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder