25 Haziran 2011 Cumartesi

DEĞİŞİK DOMATES ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 Türk kahvesi fincanı un, 6 çorba kaşığı dolusu domates salçası, 1 çay  kaşığı tuz, 3 litre et suyu, 2 tane kuru  soğan, 1 tane kalın pırasanın beyazı, 1 tane kereviz.  HAZIRLANIŞI :  Soğanlar soyulur ve uzunlamasına kesilerek 4 ' e bölünür. Pırasa temizlenir, yıkanır, uzunlamasına kesilerek 4 ' e bölünür. Kereviz soyulur, yıkanır, büyüklüğüne göre, 4 ' e veya 8 ' e bölünür. Tencereye yağ koyulur. Ateşte, hafifçe kızmaya başlayınca, sebzeler ilave edilir. 2 dakika kadar sebzeleri kavurduktan sonra un ilave edilir. 1 dakika daha tahta kaşıkla karıştırarak kavurduktan sonra domates salçası eklenir. 1 dakika daha kavrulur. Et suyu ve tuz da ilave edilerek, ağır ateşte 20 dakika pişirilir. Çorba, süzgeçten geçirilerek, büyük servis kasesine alınır ve sofraya götürülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder