22 Haziran 2011 Çarşamba

BİSKÜVİ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Yumurtalı, Unlu Çorba -

   MALZEMELER :  2 tane yumurta, 1 çorba kaşığı tereyağı, 50 gr. un, 1 lt. ( 6 su bardağı ) et suyu veya tavuk suyu, tuz   HAZIRLANIŞI :  Yumurtaların sarıları çırpılarak, iyice köpürtülür. Çırpmaya ara vermeden, elekten akıtılan un, azar azar ilave edilerek, yumurtanın sarısına yedirilir. Bir tutam tuz ile yumurtaların akları, porselen bir kasede çırpılarak, kar köpüğü haline getirilir. Sonra, bu köpükten kaşık ile alınarak, yavaş yavaş karıştırılmakta olan unlu yumurtaya ilave edilip, yedirilir. Bu karışım; yağa ve una bulanmış bir kalıba veya tepsiye boşaltılarak, kap; 175 dereceye göre kızdırılmış fırına sürülür. Bisküvi hamuru, iyice pişince, kalıp veya tepsi fırından çıkarılıp, soğumaya bırakılır. Bisküvi soğuyunca, küçük parçalara doğranır ve çorba servis kasesine boşaltılır. Et suyu veya tavuk suyu kaynatılır ve kasedeki bisküvi parçalarının üzerine dökülerek, sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder