22 Haziran 2011 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU DOMATES ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Sütlü, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım kg. olgun domates, 2 çorba kaşığı un, 1 litre süt ( 6 su bardağı ), 1 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı  tereyağı, tuz  HAZIRLANIŞI : Yarım çorba kaşığı  tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 litre süt ile  '' Beşamel Sos '' hazırlanır. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ve et suyu, beşamel sosa ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, yarım saat pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek ( blenderden de geçirilebilir ) yeniden ateşe koyulur. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirilir. Kalan yarım çorba kaşığı  tereyağını da ilave edip karıştırdıktan sonra çorba, kaselerde servis yapılır. * Bu çorbanın üzerine, zeytinyağında kızartılmış, ekmek parçaları da serpiştirilebilir.  * Ayrıca, yoğurt kaymağını çırparak, macun haline getirdikten sonra çorba kaselerine birer kaşık ilave edildiğinde, farklı bir lezzet elde edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder