24 Haziran 2011 Cuma

KREMALI DOMATES ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Kremalı, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  6 su bardağı et suyu, 2 tane iri ve olgun domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 kahve fincanı un, 1 çay fincanı taze krema, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane ince dilim kızarmış ekmek, tuz   HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye yarım çorba kaşığı yağ koyularak eritilir. Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp, küçük parçalar halinde doğranmış domates veya 1 fincan su ile ezilmiş domates salçası ilave edilir. Domates iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Salça kıvamına gelince, karıştırmayı sürdürerek un ilave edilip yağlı salçaya yedirilir. Un karıştırılarak 2 dakika pişirildikten sonra tuz ve ılık et suyu ilave edilir. 1 - 2 dafa karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak içindekiler, yarım saat kadar hafif ateşte pişirilir. Çorba, piştikten sonra bir  süzgeçten geçirilerek, servis kasesine boşaltılır. Hafifçe çırpılmış krema ilave edilir ve 1 - 2 defa karıştırılır. Bu sırada küp şeklinde doğranmış ekmek, yarım kaşık yağ ile birlikte, bir tavada kızartılır. Servis kasesine yağı ile beraber gezdirilerek koyulup hemen servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder