26 Haziran 2011 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Hamurlu Çorba -

  MALZEMELER :  1 çay bardağı toz tarhana, 1 tutam karabiber, 1 fiske  tuz ve  1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 yemek kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı soğuk su  HAZIRLANIŞI :  Toz tarhana, bir kasede bir bardak su ile ıslatılıp eritilir. Çorba tenceresine, ıslatılıp eritilmiş tarhana, 6 su bardağı soğuk su,  karabiber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı  ve tuz koyulur. Orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Tarhana Çorbası kıvam alınca, ateşten alınır ve  tuzu ayarlanır. Büyük çorba kasesine aktarılır. Sos tavasında; tereyağında kırmızı biber köpürtülür  ve  çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan; Tarhana Çorbası, çorba tabaklarında veya çorba kaselerinde servise sunulur. Afiyet olsun. * Tarhana Çorbası ' nın yanına, her çeşit turşu, sebze kızartmaları, siyah zeytin, yeşil  kırma zeytin veya çizik zeytin, her çeşit  peynir, her çeşit  kuruton yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder