22 Haziran 2011 Çarşamba

OMLETLİ ÇORBA ( 4 kişilik ) - Et Sulu, Hamurlu Çorba -

   MALZEMELER :  Yarım bardak süt, 1 tane yumurta, 3 çorba kaşığı un, 60 gr. tereyağı, 1 lt. ( 6 su bardağı ) et suyu, tuz  HAZIRLANIŞI :  Un, süt, yumurta ve yeterli miktarda tuz, bir kaseye koyularak, iyice karıştırılır ve oldukça sulu bir hamur elde edilir. Bu hamurdan, birkaç tane küçük omlet hazırlanır. Omletlerin pişirilmesi sona erince, bu omletler; ince şeritler halinde doğranır ve 4 çorba tabağına eşit miktarda paylaştırılır. Üzerine, kaynar et suyu da ilave edildikten sonra, sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder