22 Haziran 2011 Çarşamba

LİYEZON SALÇALI HAVUÇ ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et Sulu, Sütlü, Unlu, Yumurtalı, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  4 tane iri havuç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı su, 8 su bardağı  et suyu, tuz     LİYEZON SALÇASI İÇİN ;  3 Türk kahvesi  fincanı  süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1,5  Türk kahvesi  fincanı un, 3 tane yumurta sarısı  HAZIRLANIŞI :  Havuçlar, kazındıktan sonra, küçük küçük doğranır. Tereyağı ile birlikte tencereye koyularak, orta hararetli ateşte 3 - 4 dakika kadar kavrulur. Kavrulmuş havuç üzerine, 1 su bardağı su, 2 - 3 defada ilave edilerek, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra; havuçlar, ince delikli süzgeçten geçirilerek, sulu bir havuç püresi elde edilir. Havuç püresi, tekrar tencereye koyulur, orta hararetli ateşte bir yandan karıştırırken, bir yandan da sıcak et suyu, sicim gibi ince ince ilave edilerek,  havuca yedirilir. Diğer tarafta; süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, un ve yumurta sarıları ile bir '' Liyezon Salçası'' hazırlanır. Sonra; liyezon hızlı hızlı karıştırılırken, havuçlu su sicim gibi ince ve azar azar ilave edilir. Tencere orta hararetli ateşe koyulup karıştırılarak, kaynayıncaya kadar ateşte tutulur. Kaynamaya başlar başlamaz ateşten indirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder