25 Haziran 2011 Cumartesi

PRATİK, NOHUTLU BULGUR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Tahıllı Çorba -

  MALZEMELER :  1 litre et suyu, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı köftelik bulgur, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çorba kaşığı kuru nane ve kırmızı pulbiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye, ince doğranmış soğan ile zeytinyağı koyulur ve tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye yakın salça da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Et suyu eklenir. Et suyu kaynadıktan sonra nohut, bulgur ve tuz ilave edilerek, bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Gerekirse, çorbanın yoğunluğu, kaynamış su ilave edilerek ayarlanır. Üzerine kuru nane ve pul kırmızıbiber serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder