24 Haziran 2011 Cuma

KAFKAS ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et Sulu, Tahıllı, Terbiyeli, Sebzeli Çorba -

   MALZEMELER :  1 tane havuç, 1 tane  kereviz, 2 baş soğan, 1 tane pancar, 6 yaprak lahana, 1 su bardağı aşurelik buğday, 2 çorba kaşığı tereyağı, 12 su bardağı et suyu, karabiber, tuz  TERBİYESİ İÇİN ; 3 tane yumurtanın sarısı, yarım litre süt   HAZIRLANIŞI :  Buğdaylar, bir gece önceden, bol su ile yıkanarak, oda sıcaklığındaki suda ıslatılır. Sabah, 6 su bardağı su ile tencereye koyulur ve iyice pişirilir. Pancar, kereviz ve havucun kabuğu kazınır ve bol suda yıkandıktan sonra kibrit çöpü büyüklüğünde ve biçiminde doğranır. Lahana yaprakları da yıkandıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Soğan, ince ince doğranıp, tereyağı ile birlikte tencereye koyulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğan pembeleşince, doğranmış havuç, kereviz pancar ve lahana ilave edilir. Karıştırılarak, orta hararetli ateşte, 10 dakika kadar kavrulur. Bu süre sonunda, buğday suyu ile birlikte ilave edilir. Et suyu da koyulduktan sonra tuz ve biber ilave edilir. Tencerenin kapağı yarı açık olarak çorba, hafif ateşte pişirilir. Çorbada 5 - 6 su bardağı kadar su kalınca, diğer tarafta; yumurta sarıları, büyük bir kasede iyice çırpılır. Ilık süt sicim gibi akıtılarak, yumurtaya yedirilir, sonra; karıştırmaya devam edilerek, 2 kepçe kadar çorba yine sicim gibi akıtılarak, ilave edilir. Terbiyenin sıcaklığı yeterli olunca, karıştırmaya ara vermeden, çorbanın geri kalan kısmı da terbiyenin içine koyulur ve hemen sıcak olarak, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder