23 Haziran 2011 Perşembe

PATLICANLI ÇORBA ( 6 - 8 kişilik ) - Sütlü, Unlu, Et Sulu, Balık Ezmeli, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  3 iri bostan patlıcanı, 1 çorba kaşığı  tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi, 1 türk kahvesi fincanı kıyılmış maydanoz, 1 litre süt, yarım litre et suyu, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Patlıcanların kabukları soyularak, tavla zarından daha büyük parçalar halinde doğranır ve bir tencereye koyulur. Üzerine et suyu ve süt ilave edilerek, 45 dakika kadar kaynatılır. Bu süre sonunda un, bulamaç haline gelecek kadar ılık su ile karıştırılır ve hızlı hızlı karıştırılan, tenceredeki karışıma boşaltılır. Çorba, tahta kaşık ile karıştırılarak, 5 dakika daha pişirilir. Sonra çorba, ince delikli süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan patlıcanlar ezildikten sonra bir başka tencereye koyulur. Buna ançuez ezmesi ve tereyağı eklenir. Tuz ve karabiber de ilave edilerek ateşe koyulur. Yağ erimeye başlayınca, tahta kaşık ile karıştırılarak, bir süre kavrulur. Sonra, karışım hızlı hızlı karıştırılırken, çorba; üzerine dökülür. Çorba, kaynamaya başladığında üzerine, kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Sonra tencere ateşten indirilip, çorba; servis kasesine boşaltılır. Sofraya götürülerek sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder