2 Mayıs 2011 Pazartesi

BALIK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Deniz Ürünleri Sulu, Deniz Ürünlü Çorba -

  MALZEMELER :  3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak ( ince kıyılmış ), 1 tane kuru soğan ( ince kıyılmış ), 3 tane domates ( küp küp doğranmış ), 50 gr. kılıç balığı ( küçük parçalar halinde kesilmiş ), 100 gr. fener balığı ( küçük parçalar halinde kesilmiş ), 60 gr. kalkan balığı ( küçük parçalar halinde kesilmiş ), 50 gr kum midyesi ( küçük parçalar halinde kesilmiş ), 60 gr. kalamar ( küçük parçalar halinde kesilmiş ), 50 gr. karides ( küçük parçalar halinde kesilmiş ), 3 çorba kaşığı sek beyaz şarap, 4 su bardağı su veya balık suyu, 1 tatlı kaşığı ,nce kıyılmış fesleğen, 1 tane defne yaprağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye, kıyılmış soğanlar, sarımsaklar ve zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte, soğanlar ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler ilave edilerek, 1 - 2 dakika daha kavrulduktan sonra, defne yaprağı, küçük parçalar halinde kesilmiş tüm deniz ürünleri ilave edilir. Beyaz şarap, balık suyu, karabiber, tuz, ince kıyılmış fesleğen de ilave edilerek, 15 - 20 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder