18 Mayıs 2011 Çarşamba

BALIK ÇORBASININ FAYDALARI

  Haftada en az iki defa balık yemeli veya balık çorbası içmeliyiz. Düzenli olarak balık tüketmek, bedensel sağlığımızı koruduğu kadar, ruh sağlığımızı da korur. Balık ve balık suları sağlığımıza çok faydalıdır. 1- Omega 3 yağı kalbi korur. Felci önler. 2- Somon, ton, sardalya, ringa, alabalık, morina, uskumru, kefal ve barbunya gibi, omega 3 ' den zengin balıklar, kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rol oynarlar. 3- Balıklar içerdikleri kalsiyum ile, kemiklerin ve diş sağlığının korunmasında önemli rol oynarlar. 4- Şeker hastaları için faydalıdır. 5- Balık, prostat kanserini önler. 6- Balık, astım rahatsızlıklarını azaltır. 6- Tümör oluşumunu engeller. 7- Hücre yaşlanmasını geciktirir. 8- Depresyonu önler. 8- Yağ oranı azdır. 9- Kilo aldırmaz. 10- Kemik yaşlanmasını geciktirir. 11- Alzheimer riskini azaltır. 12- Beyin ve sinir hücrelerinin gelişmesini sağlar. 13- Balık yağları, kanser hücrelerini, yok eder. Bunun için ;  Bol bol balık yemeli ve  ''Balık Çorbası ''  içmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder