10 Mayıs 2011 Salı

SEBZE SUYU NASIL HAZIRLANIR ? ( 8 kişilik )

  MALZEMELER :  3 tane yeşil soğan, 4 tane kereviz sapı ( taze yaprakları ile birlikte ), 1 tane kereviz, 3 tane havuç, 4 tane domates, 1 sap  pırasa, 4 diş sarımsak, 2 tane defne yaprağı, 1 çay kaşığı beyaz tane biber, 4 sap kekik, 1 çay kaşığı  deniz tuzu, yarım çay bardağının, yarısı zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Yeşil soğan temizlenerek, boylamasına ikiye bölünür. Teflon tavada, yağ koyulmadan, kesilmiş kısmı tavaya gelecek şekilde, rengi iyice koyulaşıncaya kadar, kavrulur. Kereviz ve yaprakları, havuç, domates ve pırasa yıkanarak iri iri küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar da soyularak, küp doğranır. Hepsi büyük bir tencereye koyularak, üzerini örtecek kadar su ilave edilip, defne yaprağı, beyaz tane karabiber, kekik, deniz tuzu ve zeytinyağı ilave edilerek, hafifçe kaynatılır. Ateş kısılarak, 30 dakika daha pişirilir. Ateşten alınarak; mutfak tülbenti gerilmiş kaba, suyu süzülür veya çok ince süzgeç ile suyu süzülerek alınır. Hazırlanan bu nefis sebze suyu, sebze çorbalarında, soslarda, uygun olan çeşitli yemeklerde kullanılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder