18 Mayıs 2011 Çarşamba

KABAK ÇORBASININ FAYDALARI

     Kabak; sarı renkte çiçek açan,sürüngen bir bitkidir. Besleyici özelliğinin çok ve çeşitli olması sebebiyle, beslenmemizde önemli bir rol oynamaktadır. 1- Bitkisel protein, potasyum, fosfor mineralleri, B1 ve C vitaminleri bakımından zengin bir besin maddesidir. 2- Lif bakımından zengin olan kabakta ayrıca, nişasta ve çinko da bulunmaktadır. 3- Mide ve bağırsakları yumuşatır. 4- Sinirleri yatıştırır, sakinleştirir. 5- Zihin yorgunluğunu azaltır. 6- Cinsel gücü destekler. 7- Kan yapıcı özelliği ile fayda sağlar. 8- Göğsü yumuşatarak, öksürüğü keser. 9- Yüksek tansiyonu ve şekeri düşürerek fayda sağlar. 10- Basur ve prostat hastalıklarının şikayetlerini azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder