2 Mayıs 2011 Pazartesi

KUŞKONMAZLI BALIK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuk Sulu, Mantar Sulu, Sebzeli, Balık Etli Çorba -

  MALZEMELER :  6 tane iri mantar, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tane taze soğan ( ayıklanıp, yıkanmış, beyaz bölümleri doğranmış, yeşil bölümleri iri parçalar halinde verevine kesilmiş ), 3 diş sarımsak ( ince kıyılmış ), 5 su bardağı tavuk suyu, 250 gr. kuşkonmaz ( ayıklanıp, yaklaşık 2 - 3 cm boyunda verevine kesilmiş ), 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 500 gr. beyaz ve sert etli balık fletosu ( derisi soyulup, yaklaşık 2,5 cm. boyunda parçalara kesilmiş ), 2 çorba kaşığı maydanoz veya kişniş ( ince kıyılmış ), süsleme için maydanoz yaprakları   HAZIRLANIŞI :  Küçük bir tencereye 1 su bardağı su koyularak, kaynatılır. Kaynayınca, mantarlar eklenerek, yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 3 - 4 dakika ) haşlanır. Tencere ateşten alınarak; mantarlar, delikli bir kepçe ile bir tabağa çıkarılır. Pişme suyu; içine tülbent döşenmiş bir süzgeçten bir kaseye süzülerek, bir kenarda bekletilir. Başka bir tencereye, zeytinyağı koyularak tencere, orta hararetli  ateşe oturtulup, yağ ısıtılır. Sarımsaklar ve taze soğanların beyaz bölümleri eklenerek, sık sık karıştırılıp, 1 dakika pişirilir. Tavuk suyu ve kasedeki mantarların haşlama suyu ile mantarları doğrayarak ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, kuşkonmazlar, soya sosu ve taze soğanların yeşil bölümleri eklenerek, tekrar bir taşım daha kaynatılır. Ateş kısılır ve kuşkonmazlar yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 3 dakika ) pişirilir. Balık etleri, maydanoz veye kişniş eklenerek, 2 dakika daha pişirildikten sonra tencere ateşten alınır. Çorba, 6 çorba kasesine paylaştırılarak, maydanoz yaprakları ile süslenip, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder