4 Mayıs 2011 Çarşamba

MİDYELİ ENGİNAR ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sütlü, Deniz Ürünleri Sulu, Deniz Ürünlü, Sebzeli Çorba -

MALZEMELER :  2 tane enginar göbeği ( haşlanarak küp küp doğranmış ), yarım limonun suyu, 1 su bardağı sek beyaz şarap ( isteğe bağlı olarak kullanılacaktır ), 26 tane midye (kabukları iyice fırçalanıp, sakallı bölümleri alınmış ve haşlanıp, kabuklarından çıkarılmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 büyük kuru soğan ( ince doğranmış ), 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı balık suyu, 350 gr. patates ( kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranmış ), 1 tane defne yaprağı, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi, 1 çay kaşığı beyazbiber 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye; zeytinyağı koyularak, soğanlar hafifçe pembeleştirilir. Sürekli karıştırılarak, un yedirilip, sek şarap eklenir. Koyu bulamaç kıvamı alıncaya kadar karıştırılarak, balık suyu ilave edilip, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca ateş kısılıp, koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirilir. Patatesler, havuçlar, defne yaprağı kekik, hindistan cevizi rendesi, tuz ve beyaz biber ilave edilerek, tencerenin kapağı yarı yarıya kapatılarak, yaklaşık 10 dakika pişirilir. Defne yaprağı, çıkartılıp atılarak, patatesler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık, 5 dakika pişirilmeye devam edilir. Haşlanarak küp doğranmış enginarlar da ilave edilerek, orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, karıştırılarak süt ve temizlenip haşlanmış midye etleri eklenerek ateş kısılıp, 3-4 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınarak, kırmızıbiber serpilerek, karıştırılarak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder