1 Mayıs 2011 Pazar

KUŞBAŞI ETLİ TURP ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Dana Etli, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti, yarım kilogram küçük kırmızı turp, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 5 diş sarımsak, 4 tane yeşil taze soğan, 6 su bardağı su,  yeterince tuz  MARİNE MALZEMELERİ ;  2 çorba kaşığı susam yağı, 1 çay kaşığı karabiber, 2 tane sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, 1 tutam  tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuşbaşı doğranmış dana eti, geniş bir kaba koyulur. Susam yağı, doğranmış sarımsak, karabiber ve tuz ilave edilerek, yarım saat dinlendirilerek, marine edilir. Tencereye, susam yağı ve marine edilmiş et koyularak, kavrulur. Küp küp doğranmış turp ve sarımsak da eklenerek, üzerini 4 - 5 parmak geçecek kadar su ile orta hararetli ateşte pişirilir. Kaynayınca, soya sosu ve tuz ilave edilir. Kıyılmış yeşil taze soğan da ilave edilerek, ateşten alınır. Büyük, porselen çorbalığa aktarılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder