7 Mayıs 2011 Cumartesi

SARIMSAKLI KURU BARBUNYA ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  2 su bardağı kuru barbunya fasulyesi, yaklaşık 8 bardak su, 1 dilim ekmek, 1 tane  patates ( haşlanmış ), yarım kuru  soğan ( yemeklik doğranmış ), 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 diş dövülmüş sarımsak, 1 çorba kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı limon suyu, 10 dal ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, 4 - 5 tane fesleğen yaprağı, tuz  HAZIRLANIŞI :  2 su bardağı barbunya, üzerini 3 - 4 parmak geçecek kadar su ile 1 gece bekletilir. Ertesi gün içine 1 dilim ekmek ilave edilerek, ( ekmek fasulyenin gazını alır ) haşlanır. Haşlanan kuru barbunya fasulyeleri yumuşayınca, ekmek içinden çıkarılır. Haşlanan barbunyanın, 1 su bardağı, sonra kullanılmak üzere ayrılır. Kalan barbunyaya 1 adet haşlanmış patates ilave edilerek, blenderden geçirilir. Ayrı bir tencerede, yemeklik doğranmış yarım kuru  soğan, 3 kaşık zeytinyağında kavrulur. 1 tane dövülmüş sarımsak eklenerek, kavurmaya devam edilir. Domates salçası ve un ilave edilerek, kısık ateşte karıştırılır. Barbunya püresi ve üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek, pişmeye bırakılır. limon suyu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilerek, karıştırılır. Tuzu ilave edilerek, yaklaşık 5 dakika pişirilir. Üzeri fesleğen ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder