7 Mayıs 2011 Cumartesi

KURU BAKLA ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Sebzeli, Kuru Bakliyatlı Çorba -

  MALZEMELER :  2 su bardağı kuru bakla, 8 su bardağı su, 1 tane kuru soğan ( yemeklik doğranmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane dövülmüş sarımsak, 1 tane kırmızı biber ( kıyılmış ), 1 tane küçük havuç ( doğranmış ), yarım demet kıyılmış dereotu   HAZIRLANIŞI :  2 su bardağı kuru bakla, üzerini 4 - 5 parmak geçecek kadar su ile, bir gece bekletilir. Ertesi gün, tencerede orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar, haşlanır. Suyu süzülerek blenderden geçirilir. Başka bir tencerede, yemeklik doğranmış, 1 tane soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavrulur. 1 tane dövülmüş sarımsak ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Bakla püresi ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek, karıştırılır. Tuzu koyulur. 1 adet ince kıyılmış, kırmızı biber ve doğranmış yarım havuç ilave edilerek, pişirilir. Ateşten alınınca, yarım demet ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder