1 Mayıs 2011 Pazar

SAFRANLI, ISPANAK SAPLI, AYRAN AŞI ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Kış Sebzeli, Safranlı, Yoğurtlu Çorba -

  MALZEMELER :  1 demet ıspanağın sapı, 1 kg. yoğurt, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 - 4 diş sarımsak, bir çay kaşığı safran, tuz   HAZIRLANIŞI :  Ispanak sapları, birer parmak uzunluğunda doğranarak iyice yıkanıp kurulanır. Tava içerisinde, zeytinyağında hafifçe kavrulur. Ayrı bir yerde, yoğurt ile tuz karıştırılır. Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar, su ilave edilerek çırpılır. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak kaynatılır. Ispanak sapları ve bütün olarak ilave edilen sarımsaklarla pişirilir. Safran eklenerek ocaktan alınır. Büyük porselen çorbalığa aktarılarak, sıcak servis yapılır. Tabaklara bölüştürüldükten sonra  çorbanın üzeri, safran ile süslenir. Afiyet olsun. * Safran, daha fazla renk versin istenirse,  kullanmadan  30 dakika önce, bir miktar sirke içinde bekletilir. Böylelikle, safran daha fazla sarı  renk vermiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder