2 Mayıs 2011 Pazartesi

ISPANAKLI BALIK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kremalı, Sebzeli, Balık Sulu, Balıklı Çorba -

MALZEMELER :  2 tane kuru soğan ( doğranmış ), 2 tane kereviz sapı ( doğranmış ), 1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi, 1 çay kaşığı kekik, 1 tane defne yaprağı, 1 çay kaşığı karabiber, 5 su bardağı balık suyu, 500 gr. beyaz ve sert etli balık filetosu (derisi soyulup, yaklaşık 2,5-3 cm. boyunda parçalara kesilmiş ), 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 750 gr. ıspanak ( sapları ayıklanıp, yıkanmış ), 2 çorba kaşığı krema    HAZIRLANIŞI :  Tencereye, 1 bardak balık suyu, soğanlar, kereviz sapları, hindistan cevizi rendesi, kekik, defne yaprağı ve karabiber koyularak tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılarak, tencerenin kapağı kapatılarak, 30 dakika daha pişirilir. Tencerenin kapağı açılıp, ateş yükseltilerek karışım, orta hararetli ateşte suyunu çekip, soğanlar hafifçe kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir. Başka bir tencereye, kalan balık suyu koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, balık parçaları ilave edilerek, saydamlıklarını yitirinceye fakat, sertliklerini bütünüyle yitirmeden yaklaşık 3 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınarak, balık parçaları delikli kepçe ile bir tabağa çıkartılır. Pişirme suyu saklanır. Başka bir tencereye, 1 su bardağı pişme suyundan koyularak, orta hararetli ateşe oturtularak bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, mısır nişastası, sürekli karıştırılarak ilave edilip, yaklaşık 4 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınır, bir kenarda bekletilir. Kalan pişme suyu, diğer tencerede pişmekte olan, soğanlı karışıma ilave edilerek, ıspanaklar eklenip, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 4 dakika ) pişirilir. Tencere ateşten alınarak, içindeki sebze karışımı, blendere koyularak, püre kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Karışım,tekrar tencereye aktarılarak, tencere orta hararetli ateşe oturtularak, çorba ısıtılır. Isınınca, karıştırarak krema, diğer tenceredeki mısır nişastalı karışım ve haşlanmış balık parçaları ilave edilerek, 2 dakika kadar pişirilir. Tencere ateşten alınarak, çorba; 6 çorba kasesine bölüştürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder