15 Mayıs 2011 Pazar

ÇORBALARIN GRUPLANDIRILIŞLARI

  Çorbalar, 5 şekilde gruplandırılır. 1- Taneli çorbalar  2- Püremsi çorbalar  3- Konsome çorbalar  4- Velute ( Veloute ) çorbalar  5- Meyaneli çorbalar  1- TANELİ ÇORBALAR : Sebzelerle, etlerle ve bakliyatlarla yapılan çorbalardır.  2- PÜREMSİ ÇORBALAR : Sebze,et ve bakliyatların ezilmesi ile yapılan, yoğun kıvamlı çorbalardır.  3- KONSOME ÇORBALAR : Çeşitli etlerle hazırlanan, berrak ve sulu çorbalardır.  4- VELUTE ( VELOUTE ) ÇORBALAR : Çeşitli etlerle yapılan, krema soslu çorbalardır.  5- MEYANELİ ÇORBALAR : Az veya yoğun kıvamlı, terbiyeli çorbalardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder