10 Mayıs 2011 Salı

TERBİYELİ TAZE FASULYE ÇORBASI ( 5 kişilik ) - Terbiyeli, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım kg. taze fasulye, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süzme yoğurt, yarım su bardağı un, 1 tane yumurta, 2 - 3 diş sarımsak, tuz  ÜZERİ İÇİN :   2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, yarım demet dereotu  HAZIRLANIŞI :  Taze fasulyeler, ayıklanıp temizlenerek, ince ince kıyılır. Tencereye koyularak, tereyağı, ince kıyılmış sarımsak ve su ilave edilerek, kaynatılır. Bir kasede, terbiye için, yoğurtlar, un ve yumurta çırpılır. Üzerine, kaynayan çorba suyundan  bir kepçe ilave edilerek, karıştırılır. Fasulyeler yumuşayınca, tuz ve çorbanın terbiyesi, ateş kısılarak, yavaş yavaş ilave edilirken, sürekli karıştırılır. Bir iki taşım daha kaynatılarak, çorba ateşten alınır. Zeytinyağı kızdırılarak, toz kırmızıbiber eklenip, karıştırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilir. İnce kıyılmış dereotu da serpiştirilerek, çorba; büyük porselen çorbalığa aktarılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder