1 Mayıs 2011 Pazar

YER ELMASI ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Kış Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  250 gr. yer elması, 5 su bardağı su, 10 dal dereotu, 2 - 3 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane patates, yeterli miktarda  tuz   HAZIRLANIŞI :  Yer elmasının kabukları soyulup, iyice yıkandıktan sonra iri iri doğranarak, tencereye koyulur. Patatesler de aynı şekilde, yıkanır, kabukları soyulup iri iri doğranarak, yer elması tenceresine koyulur. Su, sarımsak ve zeytinyağı da ilave edilerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra blenderden geçirilir. Tekrar tencereye alınıp, kıyılmış dereotu ve tuz eklenerek, bir taşım daha kaynatılır. Ateşten alınan çorba, sıcak olarak servis yapılır. İstenirse; çorbaya, limon sıkılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder