7 Mayıs 2011 Cumartesi

KEREVİZLİ TAVUK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sebzeli, Tavuk Etli Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane büyük kereviz ( iri doğranmış ), 1 adet tavuk göğsü, 1 tane küçük havuç ( iri doğranmış ), 1 tane patates ( iri doğranmış ), 1 çay bardağı pirinç, 2 - 3 dal kereviz yaprağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 7 su bardağı su,  2 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, 1 çay kaşığı  tuz  SÜSLEMESİ İÇİN ; kıyılmış kereviz yaprakları, kırmızı pul  biber  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, 7 su bardağı su ile birlikte; havuç, kereviz, patates, kereviz yaprağı, pirinç koyularak, orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu ile birlikte blenderden geçirilir. Diğer tarafta; tavuk etleri küp küp doğranarak, tencereye koyulup, üzerini geçecek kadar su ile birlikte, orta hararetli ateşte yaklaşık 30 dakika haşlanır. Soğuduktan sonra didiklenir ve sebzeli karışıma aktarılır. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ilave edilerek, karabiber ve tuz koyulur. Çorba bir taşım kaynatılarak, ocaktan alınır. Üzeri, ince kıyılmış kereviz yaprakları ve pul biber ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder