4 Mayıs 2011 Çarşamba

KARİDES ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sebzeli, Kremalı, Karidesli Çorba -

MALZEMELER :  450 gr. karides, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane kuru soğan, 1 tane pırasa, 1 tane kereviz, 3 tane domates, 1 çay bardağı beyaz sek şarap ( isteğe bağlı olarak kullanılır ), 5 su bardağı su, 1 tane defne yaprağı, 1 çay kaşığı tane karabiber, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı 1 çorba kaşığı krema, yeterince tuz HAZIRLANIŞI :  Tencereye tereyağının yarısı koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtulur. Yağ ısınınca, doğranmış soğan, pırasa, domates ve kereviz eklenerek, 10 dakika sotelenir. Karideslerin, kabukları temizlenerek, yıkanıp tencereye ilave edilir. Şarap da eklenerek, 1-2 dakika karıştırılarak, alkol buharlaştırılır. Su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edilerek, 40 dakika pişirilir. Ayrı bir yerde, kalan tereyağı ile un kavrularak, tencereya ilave edilir. Yumurta sarısı krema ile çırpılarak, çorbaya ilave edilip, çorba ateşten alınır. Pişirilen karides çorbası, haşhaş tohumları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder