10 Mayıs 2011 Salı

ROKALI VE TERELİ BALIK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sebzeli Balıklı Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım demet roka, yarım demet tere, 1 tane orta boy ton balığı konservesi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tane kuru soğan ( ince kıyılmış ), 2  diş sarımsak, 2 tane patates ( küp doğranmış ), 5 su bardağı balık suyu veya su, karabiber, 1 tane defne yaprağı, tuz   HAZIRLANIŞI :  Zeytinyağı, tencerede ısıtılır. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak, sotelenir. Küp doğranmış patatesler, ilave edilir. Roka ve tere saplarından ayrılıp, yıkanarak, tencereye ilave edilip karıştırılır. Balık suyu veya su, defne yaprağı  koyularak, kaynatılır. Malzemeler yumuşayınca, blenderden geçirilir. Ateşten alınmaya yakın, tuz ve karabiber ilave edilir. Küp doğranmış, ton balığı konservesi de ilave edilerek, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Çorba, kaselere bölüştürülerek, üzerleri roka veya tere yaprakları ile süslenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder