17 Mayıs 2011 Salı

TARHANA ÇORBASININ FAYDALARI

 * Öncelikle ve özellikle TARHANA ' nın hijyen koşullarda hazırlanması gerekmektedir. TARHANA ÇORBASININ FAYDALARI ŞUNLARDIR:  1- Tarhana; içinde barındırdığı, proteinler,vitaminler ve minerallerle, bir sağlık deposudur. 2- İştah açıcı özelliği ile, nekahat dönemindeki hastalara, halsiz ve zayıf insanlara, güç verir, besleyerek, iyileştirir. Ayrıca çocuklar için de çok besleyicidir. 3- Tarhana' nın sindirimi kolaydır. İştah açıcı olup, besleme özelliği yüksektir. 4- Bağırsak florasını düzenler. 5- Doyurucu olması sebebi ile, diyabet, hiper tansiyon ve obezite gibi tıbbi beslenme tedavilerinde de tavsiye edilen değerli bir besin kaynağıdır. 6- Tahılların fermentasyonu sonucu oluşan tarhana, probiyotik özellikli bir besindir. 7- Tarhana, yoğurt tüketemeyen kişiler ve bebekler için, çok önemli bir alternatiftir. 8- 100 gr. toz tarhanada; 14,1 gr. protein, 58,8 gr. karbonhidrat, 3,9 gr. yağ, 78 mgr. kalsiyum, 0,5 mgr. demir bulunur. Ayrıca; A-B1-B2 vitaminleri bakımından zengindir. Kalsiyum ve vitamin kaynağıdır. 9- Tarhana, likopen içerdiği için de çok yararlı bir besin kaynağıdır. 10- Kurutulmuş besinlerde, C vitamini yok denecek kadar az olduğundan, tarhana tüketirken yanında, salata v.b. C vitamini bakımından zengin besinlerle birlikte tüketilmesi, besleyici değerini arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder