2 Mayıs 2011 Pazartesi

KURU FASULYELİ BALIK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Kuru Bakliyatlı, Balık Sulu, Balık Köfteli Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı kuru fasulye ( haşlanıp suyu süzülmüş ), 1 kg. beyaz etli balık fletosu, 1 tane çerliston biber ( çekirdek yatağı çıkartılmış ), 5 diş dövülmüş sarımsak, 3 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 tane limon, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, kızartmak için zeytinyağı    HAZIRLANIŞI :  Haşlanmış kuru fasulye, çekirdek yatağı alınmış çerliston biber, 1 diş sarımsak ve tuz blenderden geçirilir. Diğer tarafta balık, az su ile haşlanıp, sudan çıkarılır. Haşlama suyu, daha sonra kullanılmak üzere bekletilir. Haşlanan balıklar, ekmek içi, 4 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz blenderden geçirilir. Bu karışımdan, küçük köfteler yapılarak unlanır ve zeytinyağında kızartılır. Tencereye, blenderden geçirilen  kuru fasulye ve balığın haşlandığı su koyularak, orta hararetli ateşte karıştırılarak, kaynatılır. Pişirilen çorba, büyük porselen çorbalığı aktarılır. Üzerine balık köfteleri yerleştirilir. Kalan zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz ve limon suyu bir kapta karıştırılarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.        * Kuru fasulye yerine; kuru yeşil mercimek, nohut veya kuru börülce de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder