2 Mayıs 2011 Pazartesi

MISIRLI ERİŞTELİ TARAK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sütlü, Balık Sulu, Sebzeli, Erişteli, Deniz Ürünlü Çorba -

  MALZEMELER :  350 gr. tarak eti ( irileri 2' ye kesilmiş olarak ), 1 su bardağı süt, 4 su bardağı balık suyu, 125 gr. ıspanaklı erişte, 1 küçük kutu tane mısır konservesi, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı arpacık soğanı, yarım su bardağı sek beyaz şarap, bir çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Tarak etleri akan suyun altında yıkanıp, suları süzdürüldükten sonra bir tabakta, karabiber ve tuzun yarısı ile karıştırılarak, bir kenarda bekletilir. Tencereye; süt, balık suyu ve kalan tuz koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtulup, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, tane mısırlar ve erişteler ilave edilir.  Erişteler, diriliklerini yitirmeden yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 7 - 8 dakika ) pişirilir. Diğer tarafta; zeytinyağı ve tereyağı tavaya koyularak, orta hararetli ateş üzerinde, ısıtılır. Tarak etleri ilave edilir ve karıştırılarak, biraz pişirilip, arpacık soğanları eklenip, sürekli karıştırılarak, 1 dakika kadar pişirildikten sonra şarap ve kekik ilave edilerek 1 dakika daha pişirilir. Tencere ve tava ateşten alınarak, tavadaki taraklı karışım, tenceredeki erişteli karışıma ilave edilir. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder