10 Mayıs 2011 Salı

DEREOTLU KÖZLENMİŞ KIRMIZIBİBER ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuk Sulu, Közlenmiş Sebzeli Çorba -

MALZEMELER :  1 kg. kırmızı papya biber ( ızgarada közlenmiş ), 3 - 4 diş sarımsak ( ince doğranmış ), 1 tane kuru soğan ( ince doğranmış ), 1 çay kaşığı toz şeker, karabiber, 1 lt. tavuk suyu, 15 sap dereotu ( ince doğranmış ), tuz     ÇORBANIN ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN;  Dereotu yaprakları, 1-2 çorba kaşığı krema   HAZIRLANIŞI :  Közlenmiş kırmızı biberlerin, üzeri kapatılarak, soğuması için biraz bekletilir. Biberlerin, zarları, sapları ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılıp, soğanlar 5 - 6 dakika sotelenir. Sarımsak ilave edilerek, 1 - 2 dakika daha sotelenir. Temizlenen kırmızıbiberler de ilave edilerek, 1 - 2 dakika daha sotelemeye devam edilip, tavuk suyu ve toz şeker de koyularak, karabiber ve tuz ile tatlandırılarak, kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar kaynatılır. Ateşten alınarak, dereotu ilave edilir. Çorba ılıklaşınca, blenderden geçirilir. İstenirse; krema ve dereotu yaprakları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder