4 Mayıs 2011 Çarşamba

HAVUÇLU TERELİ MİDYE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü, Sebzeli, Balık Sulu, Deniz Ürünlü Çorba -

  MALZEMELER :  1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane kuru soğan ( ince doğranmış ), 1 tane patates ( kabuğu soyulup, ince doğranmış ), yarım su bardağı sek beyaz şarap ( isteğe bağlı kullanılacaktır ), 1,5 su bardağı balık suyu, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı beyaz biber, 1 tane iri havuç ( kazınarak ince şeritler halinde doğranmış ), 1 bağ tere ( su teresi ), 2 - 3 tatlı kaşığı taze soğan ( yalnız yeşil kısımları ), 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 36 tane iç midye, 125 gr. kereviz ( soyulup, ince doğranmış )   HAZIRLANIŞI :  Midyeler, yarım su bardağı su ile kasede bekletilir. Tencereye zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Yağ ısınınca, soğanlar ve kerevizler ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirilir. patatesler, şarap ve balık suyu da ilave edilerek, ateş kısılıp, tencerenin kapağı kapatılarak, karışım, 15 - 20 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınarak, karışım; blender kabında püre kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tekrar tencereye boşaltılarak, süt, kırmızı biber, beyaz biber karıştırılarak eklenip, bir kenarda bekletilir. Başka bir tencereye 2 su bardağı su koyularak, orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynayınca havuç şeritleri koyulup, 2 - 3 dakika haşlanır. Tencere ateşten alınarak, havuç şeritleri, delikli kepçe ile sütlü karışımın bulunduğu tencereye aktarılır ve karıştırılır. Başka, küçük bir tencereye, midyeleri ve içinde bekledikleri su koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtularak, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca ateş kısılarak, midyeler 3 - 4 dakika haşlanır. Tencere ateşten alınarak, midyeler ve haşlama suyu, sütlü karışımın bulunduğu tencereye aktarılır. Tencere kısık ateşe oturtularak, sadece yaprakları kıyılarak hazırlanan su tereleri eklenerek, karıştırılır. Çorba; tereler yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte 2 - 3 dakika ısıtılarak ( kaynatılmamalıdır ), ateşten alınır ve 4 çorba tabağına bölüştürülerek, taze soğanlarla 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, serpiştirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder