2 Mayıs 2011 Pazartesi

KARİDESLİ SOĞUK DOMATES ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Tavuk Sulu, Deniz Ürünlü, Sebzeli, Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  2 su bardağı tavuk veya et suyu, 4 tane domates ( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış ), 1 tane salatalık ( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış), 1 tane taze soğan ( ayıklanıp doğranmış ), 2 çorba kaşığı sirke, bir tutam karabiber, 1 tatlı kaşığı hardal, 2 - 3 damla acı biber sosu ( isteğe bağlı olarak ), 350 gr. karides ( haşlanmış ve ayıklanmış )   HAZIRLANIŞI :  Et veya tavuk suyu tencereye koyularak, içine; domatesler, salatalıklar, taze soğanlar, sirke, karabiber, hardal, acıbiber sosu ve karidesler ilave edilerek, iyice karıştırılıp, tencerenin kapağı kapatılarak orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılıp bir kenarda ılındıktan sonra, buzdolabına kaldırılarak, 1 - 2 saat soğutulur. Soğutulmuş çorba, 4 çorba tabağına bölüştürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder