8 Mayıs 2011 Pazar

BEZELYE ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Tavuk Sulu, Acı Kremalı, Sebze Çorbası -

  MALZEMELER :  Yarım kg. ayıklanmış bezelye içi, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 büyük soğan ( ince kıyılmış ), 1 diş sarımsak ( dövülmüş ), 3 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış ), 1 tane defne yaprağı, yarım su bardağından biraz fazla acı krema        HAZIRLANIŞI :  Orta boy tencerede, tereyağı; orta ateşte eritilerek, soğan ve sarımsaklar eklenir. Ara sıra karıştırılarak, soğanlar yumuşayıp, pembeleşinceye kadar, pişirilir. Tavuk suyu, limon suyu, maydanoz, defne yaprağı ve bezelyeler ilave edilir. Devamlı karıştırılarak, kaynattıktan sonra ateş kısılarak, tencerenin kapağı kapatılıp, yarım saat daha arada bir karıştırılarak, yavaş yavaş kaynatılır. Tencere ateşten alınarak, defne yaprağı, çıkartılarak atılır. Tencerenin içindekiler; süzgeçten geçirilerek, orta boy bir kaba alınır. Tencere yıkanıp temizlenerek çorba, yeniden tencereye aktarılır. Tencere tekrar ateşe koyulup, ara sıra karıştırılarak, 10 dakika daha pişirilir. Ateş kısılarak, krema eklenip, sık sık karıştırılarak, çorbanın kaynamasına fırsat verilmeden, 3 dakika daha pişirilir.Tencere ateşten alınarak, büyük ve sıcak bir çorba kasesine aktarılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder