8 Mayıs 2011 Pazar

HİNDİ SULU ŞEHRİYELİ VE YEŞİL MERCİMEKLİ ÇORBA ( 4 kişilik ) - Hindi Sulu, Kuru Bakliyatlı, Şehriyeli Çorba -

MALZEMELER :  Yarım çay bardağı arpa şehriye, yarım çay bardağı yeşil mercimek, 1 tane kuru soğan ( yemeklik doğranmış ), 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı hindi suyu, 1 tane sivri biber ( ince kıyılmış ), 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 5 çorba kaşığı un, karabiber, , kıyılmış maydanoz, tuz        HAZIRLANIŞI :  Yemeklik doğranmış soğan, zeytinyağı ile birlikte, tencereye koyularak, orta hararetli ateşte, pembeleşınceye kadar karıştırılarak kavrulur. Kıyılmış sivri biber , ve salçalar da ilave edilerek, kısık ateşte, yaklaşık 1 dakika çevrilir. Hindi suyu, tuzu ilave edilerek, kaynatılır. yeşil mercimek ve şehriyeler de ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba ateşten alınarak, kıyılmış maydanozla süslenip, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Yeşil mercimek yerine, kırmızı mercimek de kullanılabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder