8 Mayıs 2011 Pazar

MAYONEZLİ BALIK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sebzeli, Mayonezli, Balıklı Çorba -

MALZEMELER :  1 kg. çorbalık balık, 2 tane kuru soğan, 2 tane defne yaprağı, yarım demet maydanoz, 6 diş sarımsak, yarım kavanoz hazır mayonez, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber         HAZIRLANIŞI :  Tencereye 6 su bardağı  su, defne yaprağı, ayıklanmış maydanoz, 2 bütün baş soğan koyularak kaynatılır. Çorba yapılacak balıklar, 2 - 3 parçaya bölünerek, kaynayan suyun içinde haşlanır. 15 - 20 dakika sonra etler, kılçıklarından ayrılınca, tencere ateşten alınır. Balıklar kılçıklarından ayrılır. Beyaz etlerin dışında kalan, bütün balık parçaları ( kılçık, kuyruk, kafa, deri ) tekrar tencereye aktarılır. 1 saat kaynatılır. Tülbent ve kevgirden geçirilerek, suyu süzülür. Mayoneze, dövülmüş sarımsaklar ilave edilerek karıştırılır. Kırmızı pulbiberle bereber azar azar sıcak balık suyu eklenerek, mayonez balık suyu ile bütünleştirilir. Ayrılan beyaz balık etleri çorbaya ilave edilir. Ilık olarak ikram edilir.    * Bu çorba; bir defa da tüketilmeli, ısıtılıp tekrar ikram edilmemelidir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder