7 Mayıs 2011 Cumartesi

ERİŞTELİ PATATES ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Hamurlu, Sebzeli Çorba -

MALZEMELER :  1 tane havuç ( irice doğranmış ), 1 tane soğan ( irice doğranmış ), 4 tane patates ( irice doğranmış ), 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı erişte, 6-7 su bardağı sıcak su, karabiber, 1 çay kaşığı  tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye zeytinyağı koyularak ısıtılır ve yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilerek, orta hararetli ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Kabukları soyulup yıkanmış ve dilimlenmiş  patateslerle havuçlar eklenerek, kavurmaya devam edilir. Salçalar, su, karabiber ve tuz ilavesiyle, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak, blenderden geçirilir. Erişteler eklenerek, 10-15 dakika daha pişirilip, ateşten alınır. Üzeri isteğe bağlı olarak süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder