8 Mayıs 2011 Pazar

İSKORPİT ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Sebzeli, Unlu, Yumurtalı, Balıklı Çorba -

MALZEMELER :  1,5 kg. iskorpit balığı, 9 su bardağı su, 1 tane kuru soğan, 1,5 çorba kaşığı un, 3 tane yumurta sarısı, 2 tane  patates, 1 tane  kereviz, 3 tane  domates, 2 tane havuç ve limon suyu, 1 demet maydanoz, bir çay kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  İskorpit balığının dikenleri zehirli olduğu için; satın alırken, balıkçıya ayıklatılmalıdır. Ayıklanmış ve temizce yıkanmış balık, bir tencerede haşlanır. haşlama suyunun içine, soyulmuş ve ikiye bölünmüş 1 tane soğan ve yarım çorba kaşığı tuz atılır. 2 dakika üstü açık olarak kaynatılır. Haşlanmış balık delikli kepçe ile sudan çıkarılır ve etleri kılçıklarından ayıklanır. Etler, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak saklanır. Haşlama suyu tülbent ile süzülür. Tencere temizlenip, tekrar içine aktarılır.  Patatesler ve kereviz  soyulur, havuçların üzeri kazınır. Tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Ayıklanan bu sebzeler, balık suyunda 10 dakika pişirilir. 1,5 çorba kaşığı un, 1 bardak suda eritilir ve çorbaya ilave edilir. Devamlı karıştırılarak, bütünleştirilir. Ayrılan balık etleri ve ince kıyılmış 1 demet maydanoz eklenerek, 10 dakika daha kaynatılır. Ateşten indirilirken, 3 yumurta sarısı, çırpılarak, su ile sulandırılır ve  çorbaya ilave edilir. Arzu edilirse; domates veya domates salçası da eklenebilir. Ilık olarak ve  istenirse, limon da sıkılarak, ikram edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder