7 Mayıs 2011 Cumartesi

NOHUT ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Yoğurtlu, Terbiyeli, Kuru Bakliyat Çorbası -

MALZEMELER :  2 su bardağı nohut, 6 bardak su, 1 dilim ekmek, 5 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 yumurta sarısı, yarım limon suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı  tuz  HAZIRLANIŞI :  2 su bardağı nohut, iyice yıkanır ve  üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle, 1 gece bekletilir. Ertesi gün, suyunu süzdürmeden, içine 1 dilim ekmek koyularak, haşlanır. ( ekmek, nohudun gazını alır ) Nohutlar yumuşayınca, ateş kısılır ve  içindeki ekmek çıkartılır. Tuz ilave edilerek tadı ayarlanır. Ayrı bir yerde; 5 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş dövülmüş sarımsak, iyice çırpılır. Bu karışım, kısık ateşteki nohuda, yavaş yavaş ve karıştırılarak eklenir. 1 çorba kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber kızdırılıp, karıştırılarak, çorbanın üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder