4 Mayıs 2011 Çarşamba

FENER BALIĞI ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Terbiyeli, Sebzeli Balıklı Çorba -

 MALZEMELER :  1 kg. fener balığı  ( fileto olarak ), 2 tane soğan, 2 tane havuç, 2 tane patates, 2 tane defne yaprağı, 1 yapraklarıyla birlikte kereviz, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 su bardağı su, karabiber, 1 çay kaşığı  tuz  ÇORBANIN TERBİYESİ İÇİN;  1 yumurta sarısı, 1 limon, 1 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı un, yarım kahve fincanı elma sirkesi, 1 fiske tuz  HAZIRLANIŞI : Tencereye; temizlenerek yıkanıp, doğranmış; havuçlar, patatesler,soğan, maydanoz, defne yaprakları üzerlerini geçecek kadar su ile birlikte orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Balık filetoları da ilave edilerek, hepsi birden kaynatılır. Sonra; sebzeler ile balıklar, ayrı ayrı kaplara alınarak birbirlerinden ayrı bekletilirler. Maydanoz ve defne yaprakları çıkartılır. Sebzeler suyu ile birlikte mutfak robotundan geçirilir. Başka bir tencerede, tereyağı ile un kavrulup, sebze ve balık suları da ilave edilerek, kaynatılır. Bir kasede, yumurta sarısı ile limon suyu karıştırılarak, tencereye aktarılır. Kuşbaşı olarak kesilen balık ve elma sirkesi ilave edilerek, 10 dakika daha pişirilir. Büyük porselen servis tenceresine aktarılarak, üzeri kırmızıbiber ve kişniş ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.   * Fener balığı; vücudunun yarısı, baş, diğer yarısı, kuyruktan oluşan, lezzetli bir balıktır. Sadece başı kullanılarak da çorbası yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder