2 Mayıs 2011 Pazartesi

LİMONLU KARİDES ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuk Sulu, Sebzeli, Deniz Ürünlü Çorba -

  MALZEMELER :  250 gr. karides ( tercihen orta boy, kabukları ayıklandıktan sonra, her biri boylamasına 2 'ye kesilmiş ve kabukları saklanmış olarak ), 2,5 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 4 çorba kaşığı limon suyu, 6 ince limon dilimi, yarım tatlı kaşığı pul kırmızı biber, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı    HAZIRLANIŞI :  Tencereye zeytinyağı koyularak, orta hararetli ocakta, ısıtılır. Isınınca, karides kabukları koyularak, renkleri pembeleşinceye kadar ( yaklaşık 1 - 2 dakika ) ısıtılır. Tavuk suyu ve 2,5 su bardağı su ilave edilerek, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılarak, tencerenin kapağı kapatılıp, tenceredeki sıvı 5 dakika tıkırdamaya bırakılır. Sonra ateş kapatılır ve tencere, kapalı ocak üzerinde 15 - 20 dakika bekletilir. Tenceredeki sıvı, başka bir tencere üzerine yerleştirilmiş, süzgeç ile süzülerek, yeniden tencereye aktarılır. ( süzgeçte kalan kabuklar atılır ) Tencere kısık ateş üzerine oturtulup, tıkırdamaya başlayınca, limon kabuğu rendesi, pul kırmızı biber ve karidesler eklenerek, karidesler saydamlıklarını yitirinceye kadar ( yaklaşık 1 - 2 dakika ) pişirilir. Tencere ateşten alınarak, çorba; 6 çorba kasesine paylaştırılarak, her kaseye bir limon dilimi yerleştirilir ve  süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder