7 Mayıs 2011 Cumartesi

KURU MISIR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Yoğurtlu ve Sebzeli Tahıl Çorbası -

MALZEMELER :  1 su bardağı kuru mısır, 1 dilim ekmek, yarım kuru soğan ( ince doğranmış ), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak ( dövülmüş ), 2 çorba kaşığı un, 5-6 dal kıyılmış kereviz sapı, yarım kırmızı biber ( kıyılmış ), 1 çay bardağı yoğurt ( çırpılmış ) tuz        HAZIRLANIŞI :  1 su bardağı kuru mısır, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ile 1 gece bekletilir. Ertesi gün içine 1 dilim ekmek ilave edilerek, haşlanır. Mısırlar yumuşayınca ekmek içinden çıkartılır. Tavada, yemeklik doğranmış yarım kuru soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavrulur. 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı un, 5-6 dal kıyılmış kereviz sapı, kıyılmış yarım kırmızı biber, 1 çay bardağı çırpılmış yoğurt ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım, mısıra ilave edilerek, pişirilir. Pişince; çorba sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder