2 Mayıs 2011 Pazartesi

SARIMSAKLI BALIK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Tavuk Sulu, Sebzeli, Erişteli Çorba -

MALZEMELER :  500 gr. beyaz ve sert etli balık fletosu ( derisi soyulup, yaklaşık 3 cm.boyunda parçalara kesilmiş ), 2 çorba kaşığı beyaz sek şarap, 1 çorba kaşığı soya sosu ( tercihen kullanılacak ), 1 çay kaşığı karabiber, 6 su bardağı tavuk suyu, 20 diş sarımsak ( kabukları soyulmuş ), 250 gr. pazı ( sapları ayıklanıp ince doğranmış ), 4 çorba kaşığı limon suyu, 60 gr. taze erişte, 1 çorba kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış )         HAZIRLANIŞI :  Balık filetoları soğuk su altında yıkanıp, suları süzdürüldükten sonra, kaseye koyularak, karabiber, soya sosu ve sek beyaz şarap ilavesi ile iyice karıştırılarak, bir kenarda bekletilir. Tavuk suyu tencereye koyularak, orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynayınca sarımsaklar eklenerek, ateş kısılarak, yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Pazıları ekleyip, 5 dakika daha pişirildikten sonra sürekli karıştırarak; limon suyu, erişteler, içinde bekledikleri sos ile birlikte balık etleri de ilave edilerek, 1-2 dakika pişirilir. maydanozlar da ilave edilerek, karıştırıldıktan sonra çorba tenceresi, ateşten alınır. Çorba,  4 tane  çorba kasesine bölüştürülerek,  sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder