7 Mayıs 2011 Cumartesi

TAZE BAKLA ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Yoğurtlu, Soslu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  300 gr. bakla, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tane küçük kuru soğan, 1 su bardağı yoğurt, 4 su bardağı su, 1 tane yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı un, tuz  SOSU İÇİN ;  1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tane taze soğan, 3 - 4 tane taze bakla 2 dal kıyılmış dereotu, kırmızı pulbiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye, tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Küp küp doğranmış soğan, pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine, ince ince kıyılmış taze bakla eklenerek, birkaç dakika kavrulur. Su ve tuzu da eklenerek, 10 - 15 dakika pişirilir. Yoğurt, yumurta sarısı ve un bir kasede çırpılır. Ateşteki çorbanın altı iyice kısılarak, çırpılan karışım, çorbaya yavaşça ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak, ocaktan alınır. SOSUNUN HAZIRLANIŞI; Tavaya zeytinyağı koyularak ısıtılır. Isınınca, piyazlık doğranmış soğan, incecik kıyılmış taze bakla, pulbiber ve tuz ilave edilerek, bakla yumuşayıncaya kadar, kavrulur. Ateşten alınıp, ince kıyılmış dereotu ilave edilir. Çorba 4 çorba tabağına paylaştırılarak, üzerlerine 1 tatlı kaşığı, hazırlanan çorba sosu ilave edilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder