2 Mayıs 2011 Pazartesi

KIRMIZI BİBER SOSLU BALIK ÇORBASI ( 6 - 8 kişilik ) - Sebzeli, Kaşar Peynirli, Soslu, Balık Sulu, Balık Etli, Çorba -

  MALZEMELER :  6 su bardağı balık suyu ( Balık suyunun hazırlanışını bloğumuzdan temin edebilirsiniz.), 3 tane iri pırasanın beyaz bölümleri (ince doğranmış ), 250 gr. lahana ( ince doğranmış ), 500 gr. sert ve beyaz etli balık fletosu ( derileri soyulup, yaklaşık 2,5 - 3 cm. boyunda parçalara kesilmiş ), 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ( ince rendelenmiş )  KIRMIZI BİBER SOSU :  2 tane kepekli ekmek dilimi ( kabukları alınmış ), 1 tane tatlı kırmızı biber ( sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış ), 2 diş sarımsak ( ince kıyılmış ), 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam kırmızı biber   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı biber sosunu hazırlamak için; kepek ekmeği dilimlerini  kaseye koyulup, üstlerini örtecek kadar su eklenerek, bir kenarda 10 dakika bekletilir. Sonra; avuç içerisinde sıkılarak, suları süzdürülüp, blender kabına koyulur. Tatlı kırmızı biber parçaları, sarımsaklar ve kırmızı biber ilave edilerek, püre kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Blender çalışırken, zeytinyağı damla damla eklenir. Sos koyulaşınca, kaseye aktarılarak, bir kenarda bekletilir. Çorbayı hazırlamak için; balık suyu, tencereye koyularak orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynayınca; pırasalar,lahanalar ve domatesler eklenerek ateş kısılıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 10 dakika ) pişirilir. Balık parçaları da eklenerek, saydamlıklarını yitirinceye kadar ( yaklaşık 3 dakika ) pişirildikten sonra, tencere ateşten alınarak, büyük porselen çorba kasesine boşaltılır. Çorba; kase içerisindeki kaşar peyniri rendesi ve diğer kasedeki kırmızı biber sosu ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder